20 dkg reszelt alma vagy apróra vágott érett kajszibarack
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
30 dkg rizsliszt
1 csomag sütőpor
10 dkg étcsoki reszelve vagy csokicsepp (GM)
A díszítéshez:
2,5 dl Hulala
25 dkg mascarpone
fél fiola mandula aroma
ételfesték (ha szükséges még)
cukordekoráció
Elkészítés
A margarint a mikróban felolvasszuk, majd egy kézi habverő segítségével a tojásokkal összekeverjük, hozzáadjuk a gyümölcsöt is.
A cukrot, a vaníliás cukrot, a rizslisztet, a sütőport, és a reszelt csokit egy tálba öntjük, majd a nedves és száraz összetevőket összekeverjük és 12 papírkapszlival bélelt muffinformába belekanalazzul. Előmelegített 180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük és hagyjuk kihűlni.
A hulalát kemény habbá verjük, hozzákeverjük a mascarponét, és a mandula aromát (ha nem lenne elég zöld, kevés ételfestékkel még színezhetjük!). Cukor dekorációval díszítjük és így kínáljuk a fociszurkoló fiúknak, lányoknak!
Nálunk a fiúk szurkolnak, a lányok sütnek-főznek... Ez a horvát-dán meccsre készítettem, az elő 10 perc alatt el is fogyott! Gluténmentes! - scarlett69
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!