hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyümölcsös krémkocka

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 3 evőkanál finomliszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 kisebb tepsi nagyságú, 1 cm vékony, szögletes piskóta (3 tojásból)
  • A krémhez:
  • 50 dkg tetszés szerinti gyümölcs
  • 2 csomag hidegen kikeverhető vaníliás pudingpor
  • 1 liter tej
  • 25 dkg tehéntúró
  • 2 dl tejszín
  • 5-7 evőkanál kristálycukor
  • 3 evőkanál zselatin

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóiból szögletes, kisebb tepsi nagyságú, 1 cm vékony piskótát sütünk.

A krémhez a tejszínből, cukor nélkül kemény habot verünk, és hideg helyre tesszük. A gyümölcsöt feldaraboljuk, kimagozzuk, a felét félretesszük, a másik felét összeturmixoljuk. A pudingport a rajta levő utasítás szerint 9 dl tejjel kikeverjük. A túrót áttörjük, majd összekeverjük a gyümölcspürével és a cukorral.

Közepes méretű, peremes tepsit fóliával kibélelünk.

A tejszínhabot, a pudingot és a gyümölcsös túrót óvatosan, lazán átkeverjük. A zselatinra ráöntjük a megmaradt 1 dl tejet, és folyamatos kevergetés mellett langyosra melegítjük, hogy felolvadjon benne a zselatin, majd a krémhez keverjük.

Belesimítjuk a tepsibe, amit befedünk a piskótalappal. Azt kissé rá is nyomjuk, majd a tetejét fóliával betakarjuk, és hűtőszekrénybe tesszük. Legalább fél napig dermesztjük.

Tálalás előtt kiborítjuk, a fóliát lehúzzuk róla, és a tetejét a megmaradt gyümölcsökkel díszítjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss