Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyümölcsös-ricottás tiramisu

45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  Az eper felét pürésítjük 0,1 dl vízzel és a citromlével. Akkor jó, ha olyan sűrűségű, mint egy hígabb mártás. A maradék gyümölcsöt felszeleteljük.
  2. A mascarponét elkeverjük az áttört ricottával, a cukorral és a vaníliás cukorral. A habtejszíntkemény habbá verjük a porcukorral és a habfixálóval. Végül óvatosan beleforgatjuk a krémet.
  3. Minden piskótát egyenkéntbelemártunk az eperpürébe, majd egy mélyebb tálbatesszük őket egymás mellé. Elosztjuk rajta a habot, majd megszórjuk a szeletelt eperrel. Ismét egy sor piskóta, majd hab következik, és így tovább. Fontos, hogy habbal fejezzük be a sort. A tiramisut szeletelt eperrel díszítjük, és fogyasztás előtt néhány órára a hűtőbe tesszük. 
Ha túl lágynak tűnik a desszert, tálalás előtt helyezzük 30 percre a mélyhűtőbe.

Ezek is érdekelhetnek

Friss