Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyümölcsös túrótorta sütés nélkül

60 perc
egyszerű
átlagos
10 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

Egy 18 cm átmérőjű, kapcsos tortaforma alját kibélelünk folpakkal. Összedolgozzuk az elmorzsolt kekszet az olvasztott vajjal, majd a tortaforma aljára nyomkodjuk. A hűtőbe tesszük.

2.

A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Megmelegítjük a rózsalekvárt az aromával, valamint a citrom kifacsart levével és lereszelt héjával. Végül a kinyomkodott zselatint feloldjuk benne.

3.

A ricottát simára keverjük a krémsajttal és a porcukorral. Kevergetve hozzácsorgatjuk a még langyos, zselatinos keveréket. A kemény habbá vert tejszínt szintén a túrós alaphoz forgatjuk.

4.

A tortaformát kivesszük a hűtőből, a tölteléket a kekszrétegre simítjuk. Ismét a hűtőbe tesszük legalább 6 órára. Szeletelve, eperkompóttal kínáljuk.

A hozzávalókat könnyebb kikeverni, ha szoba-hőmérsékletűek az alapanyagok. Ha túróval dolgozunk, előtte nyomjuk át szitán!

Ezek is érdekelhetnek

Friss