Egy keverőtálban a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Apránként hozzáadjuk a porcukor háromnegyedét, a citromlét, a keményítőt és az ecetet, és addig verjük, amíg kemény és fényes lesz. Ezután apránként hozzákeverjük a maradék cukrot.
Csillag végű habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt sütőlemezre 8 db 8 cm átmérőjű korongot nyomunk úgy, hogy pereme is legyen a kosárkáknak. Hideg sütő középső részére toljuk, és 100 fokon 45-50 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tojásfehérjét gőz felett kemény habbá verjük a porcukorral, belekeverjük a megolvasztott csokoládét és a kávét, majd folyamatos keverés mellett beledolgozunk az egész tojásokat.
Megtöltjük a krémmel az óvatosan leválasztott habcsóklapokat. A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral, csillagcsöves habzsákba töltjük, és óvatosan a tortácskák tetejére nyomjuk, majd a megmosott, leszárított gyümölcsökkel díszítjük.
Gyerekzsúrra való sütemény, de hagyományos vasárnapi süteménynek is kiváló, hiszen finom, hűsítő nyári torta. Az idénygyümölcsök garantálják a torta finom ízét, mennyei desszert, kezdő háziasszonyok is előállhatnak ezzel a műremekkel, sőt a kalóriát számon tartók is bűnbe eshetnek. A habcsókot nyitott sütőajtónál szikkasztottam, akkor jó, ha kívül kemény, belül lágy állagú. - bomarcsi
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!