Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyümölcsös habcsóktorta

5/5
90 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • A habcsókhoz:
  • 3 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1 tk citromlé
  • 1 tk kukoricakeményítő
  • 1 tk almaecet
  • A krémhez:
  • 2 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg csokoládé
  • 1 nagy tk instant kávé
  • 2 db tojás
  • A tetejére:
  • 2, 5 dl tejszín
  • 2 dkg porcukor
  • idénygyümölcsök (fagyasztott is jó)

Elkészítés

  1. Egy keverőtálban a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Apránként hozzáadjuk a porcukor háromnegyedét, a citromlét, a keményítőt és az ecetet, és addig verjük, amíg kemény és fényes lesz. Ezután apránként hozzákeverjük a maradék cukrot.
  2. Csillag végű habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt sütőlemezre 8 db 8 cm átmérőjű korongot nyomunk úgy, hogy pereme is legyen a kosárkáknak. Hideg sütő középső részére toljuk, és 100 fokon 45-50 perc alatt megsütjük.
  3. A krémhez a tojásfehérjét gőz felett kemény habbá verjük a porcukorral, belekeverjük a megolvasztott csokoládét és a kávét, majd folyamatos keverés mellett beledolgozunk az egész tojásokat.
  4. Megtöltjük a krémmel az óvatosan leválasztott habcsóklapokat. A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral, csillagcsöves habzsákba töltjük, és óvatosan a tortácskák tetejére nyomjuk, majd a megmosott, leszárított gyümölcsökkel díszítjük.

Megjegyzés

Gyerekzsúrra való sütemény, de hagyományos vasárnapi süteménynek is kiváló, hiszen finom, hűsítő nyári torta. Az idénygyümölcsök garantálják a torta finom ízét, mennyei desszert, kezdő háziasszonyok is előállhatnak ezzel a műremekkel, sőt a kalóriát számon tartók is bűnbe eshetnek. A habcsókot nyitott sütőajtónál szikkasztottam, akkor jó, ha kívül kemény, belül lágy állagú. - bomarcsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss