Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyümölcsös-diós töltött kosárka

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 15 dkg vaj
  • 7 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • késhegynyi sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 4 tojás
  • 8 kanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg vaj
  • gyümölcsök
  • dió

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk. Kosárkaformákba vékonyan elegyengetjük, majd kisütjük. Még melegen kiborítjuk a kosárkákból, és hagyjuk kihűlni.

A töltelékhez a tojást a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, gőz fölött sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt, 20 dkg habosra kevert vajat adunk hozzá, és tovább keverjük. Ezzel a krémmel töltjük meg a kosárkákat.

Tetejüket dióval és vegyes gyümölccsel
díszítjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss