Gyümölcsös-diós töltött kosárka

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • liszt
  • darált dió
  • vaj
  • porcukor
  • tojás
  • sütőpor
  • tojás
  • cukor
  • vaníliás cukor
  • vaj
  • gyümölcsök
  • dió

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk. Kosárkaformákba vékonyan elegyengetjük, majd kisütjük. Még melegen kiborítjuk a kosárkákból, és hagyjuk kihűlni.

A töltelékhez a tojást a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, gőz fölött sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt, 20 dkg habosra kevert vajat adunk hozzá, és tovább keverjük. Ezzel a krémmel töltjük meg a kosárkákat.

Tetejüket dióval és vegyes gyümölccsel
díszítjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss