Elkészítés: A tejet felforraljuk, beleszórjuk a búzadarát és a cukrot, és folytonos keverés mellett hagyományos kását főzünk belőle (ne legyen túl híg, de kőkemény se). Ha ez elkészült, a tojások fehérjét habbá verjük a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a tojássárgáját is. A még forró, meg nem dermedt darakásába belekeverjük, és hozzáadjuk az olvasztott margarint is.
Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt vagy sütőpapírral bélelt süteményformába (gyümölcstorta forma) öntjük a tésztát. Tetejét megszórjuk gyümölccsel. Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Melegen és hidegen is fogyasztható.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre