Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyümölcsös csokoládékosárkák

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 7 dkg étcsokoládé
  • 7 dkg tejcsokoládé
  • 7 dkg fehércsokoládé
  • 5 dkg marcipán
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg mascarpone krém sajt
  • kb. 15 dkg gyümölcs (eper, málna, cseresznye, meggy, ribizli, áfonya)
  • ízlés szerint lekvár, méz, rum
  • A díszítéshez:
  • gyümölcsök
  • zöld és piros marcipán
  • 10 dkg csokoládé

Elkészítés

Elkészítés: 1. A háromféle csokoládét gőz fölött külön-külön felolvasztjuk.

2. A gyümölcsöket megmossuk és lecsepegtetjük, a szebbeket félretesszük a díszítéshez.

3. A mini mignon kapszlik belsejét először az étcsokoládéval körbekenjük, majd hűtőbe helyezzük. Miután az étcsoki megdermedt, a tejcsokoládéval is megismételjük a folyamatot, végül a fehércsokival is körbekenjük, majd újra hűtőbe helyezzük. Ha nem lenne elég vastag, kenhetünk rá még egy réteg csokit.

4. A krémhez a gyümölcsöket apróra összevágjuk vagy pürésítjük, hozzákeverjük a krémsajthoz, majd ízlés szerint ízesíthetjük lekvárral, mézzel, rummal. Ha a meggy- illetve cseresznyehéj zavaró, akkor feldolgozás előtt eltávolíthatjuk.

5. A mignon kapszlit leszedjük a megkötött csokoládékosárkákról, mindegyik belsejébe egy-egy marcipánkorongot helyezünk, majd megtöltjük a krémmel.

6. A díszítéshez félretett gyümölcsöket kb. félig mártjuk a csokiba, ha a csoki túl sűrű, hígíthatjuk kevés étolajjal. Miután a gyümölcsökön megdermedt a csoki, a csokoládékosárkák tetejét is bevonjuk csokival és mindegyik közepébe belenyomunk egy-egy kimártott gyümölcsöt úgy, hogy a csokis rész látszódjon ki egy kicsit a krémből.

8. A zöld marcipánból elkészítjük a gyümölcsök zöldjét, ráhelyezzük, majd piros és zöld marcipánból apró gyümölcsöket készítünk, és körben elhelyezzük a kosárkák tetején, mignon kapszliba helyezhetjük, majd tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss