Elkészítés: 1. A háromféle csokoládét gőz fölött külön-külön felolvasztjuk.
2. A gyümölcsöket megmossuk és lecsepegtetjük, a szebbeket félretesszük a díszítéshez.
3. A mini mignon kapszlik belsejét először az étcsokoládéval körbekenjük, majd hűtőbe helyezzük. Miután az étcsoki megdermedt, a tejcsokoládéval is megismételjük a folyamatot, végül a fehércsokival is körbekenjük, majd újra hűtőbe helyezzük. Ha nem lenne elég vastag, kenhetünk rá még egy réteg csokit.
4. A krémhez a gyümölcsöket apróra összevágjuk vagy pürésítjük, hozzákeverjük a krémsajthoz, majd ízlés szerint ízesíthetjük lekvárral, mézzel, rummal. Ha a meggy- illetve cseresznyehéj zavaró, akkor feldolgozás előtt eltávolíthatjuk.
5. A mignon kapszlit leszedjük a megkötött csokoládékosárkákról, mindegyik belsejébe egy-egy marcipánkorongot helyezünk, majd megtöltjük a krémmel.
6. A díszítéshez félretett gyümölcsöket kb. félig mártjuk a csokiba, ha a csoki túl sűrű, hígíthatjuk kevés étolajjal. Miután a gyümölcsökön megdermedt a csoki, a csokoládékosárkák tetejét is bevonjuk csokival és mindegyik közepébe belenyomunk egy-egy kimártott gyümölcsöt úgy, hogy a csokis rész látszódjon ki egy kicsit a krémből.
8. A zöld marcipánból elkészítjük a gyümölcsök zöldjét, ráhelyezzük, majd piros és zöld marcipánból apró gyümölcsöket készítünk, és körben elhelyezzük a kosárkák tetején, mignon kapszliba helyezhetjük, majd tálaljuk.