Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyümölcsös csirke

MME MME
3 4/5
120 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: Az 1 és fél evőkanál olajat, a citromlevet, a mézet, a gyömbért és a szójaszószt összekeverjük. Ráöntjük a húsra, és legalább 3 óráig állni hagyjuk. Az avokádót megtisztítjuk és felszeleteljük.
Elkészítés: A húst kivesszük a szószból, és beszórjuk a sárkányfűvel. A maradék 1 evőkanál olajat és a vajat egy serpenyőben felmelegítjük, és a húst arany barnára sütjük benne. (Ne süssük túl!). Az őszibarackot néhány gerezd kivételével pürésítjük. A szószt felmelegítjük, és belekeverjük a barackpürét. Hozzáöntjük a narancslevet, és 5 percig lassú tűzön főzzük, majd állni hagyjuk. Egy tálalótálon elhelyezzük a hússzeleteket és a salátaleveleket. Leöntjük a barackos szósszal, és a barackgerezdekkel, az avokádóval és a dióval díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek