Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyümölcsleves eperrel és banánnal

120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Az almát és a barackot előző nap kis szirupban megfőzzük, félretesszük, hűtjük (szirup: 5 dkg cukor, kevés citromsav vagy citromlé). Az epret is előző nap lecukrozzuk (10 dkg cukor), hűtőbe rakjuk. Még aznap este a cukros szirupot leöntjük róla, és a cukor másik felével (10 dkg) szirupot főzünk, majd az epret belekeverjük, 1 percig főzzük, üvegbe tesszük.

Másnap a tejet és a tejszínt elkeverjük csomómentesre a keményítővel, hozzáadjuk az almáról és barackról leszűrt szirupot, meg a 2 darab felkarikázott banánt, és tűzön kevergetjük, de csak addig, amíg a keményítő besűrűsíti. Tovább nem szabad, mert tönkremegy, és nem sűrűsödni fog, épp ellenkezőleg. A banán is szépen egyben marad.

Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a hideg gyümölcsöket, az eperszirupot és a finom, krémes joghurtot. Megkóstoljuk, és ha kell még, citrommal ízesítjük, majd díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss