Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyümölcskenyér

MME MME
12 4/5
60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szárított gyümölcsöket apró darabokra vágjuk. Összekeverjük a mazsolával, a dióval, és meglocsoljuk a rummal, majd állni hagyjuk.
  2. A margarint habosra keverjük a cukorral és a tojások sárgájával.
  3. 10 dkg lisztet összekeverünk a sütőporral, majd a lereszelt citromhéjjal együtt a vajas masszához adjuk. Beleforgatjuk a fehérjékből vert habot is és alaposan összekeverjük.
  4. A szárított gyümölcsökre 2 evőkanál lisztet szórunk, és jól beleforgatjuk, hogy a gyümölcsök ne süllyedjenek majd le a tészta aljára. Fakanállal belekeverjük a gyümölcsöket és a csokoládét a tésztába.
  5. Alaposan kivajazott és liszttel megszórt, hosszúkás sütőformába öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben (kb. 160 fok) 40 perc alatt megsütjük. 
  6. Még melegen kiborítjuk, hagyjuk kihűlni, végül tálalásig konyharuhába csavarva tároljuk. 

    Az isteni gyümölcskenyér >>> 

    Gyümölcskenyér, stollen, panettone >>> 

    Még több gyümölcskenyér recept >>>

Megjegyzés

Én be szoktam csokimázzal vonni, de nagyon szép, ha még forrón megszórjuk porcukorral.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss