Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Íme a Batthyány menüsor lezárása: málnás pohárkrém pofonegyszerűen

default user icon
MME
Mascarponéból és gyümölcsből hibátlan pohárkrém készülhet, melyet a végtelenségig variálhatunk. Menüsoruk záróakkordjaként a Batthyány család egy málnás gyümölcshabot készít, mellyel megmutatják: a kevesebb néha több. Videón mutatjuk az egyszerű, de nagyszerű receptet.

A mascarponét szinte bármihez használhatjuk. A megszokott olasz édességek mellett a tejszínes krém alternatívájaként is nagyszerű, vagy tortákba töltelékként, de megállja a helyét fagylaltokban, remekül harmonizál a zöldségekkel, kiválóan képes összefogni a mártásba szánt alapanyagainkat.

A legegyszerűbb felhasználási módja, ha összekeverjük egy kis habtejszínnel, gyümölccsel és porcukorral, és máris kész az isteni pohárdesszert, melyet mindenki boldogan kanalaz.

Mascarponés gyümölcshab és Mimóza koktél

A Batthyány család menüsora egy ínycsiklanó desszerttel zárul a cukkinikrémleves és a fűszeres, sült lazac után, melyet a család specialitásával, Batthyány rizzsel és Batthyány szósszal tálaltak. A menü zárásaként Batthyány-Schmidt Margó és lánya, Batthyány Kata egy könnyen és gyorsan elkészíthető mascarponés gyümölcshabot kreált a Mindmegette konyhájában, és mellé egy Mimóza koktélt kínált.

A mascarponés gyümölcshabhoz:

50 dkg mascarpone
2 csomag vaníliás cukor (elhagyható)
15 dkg porcukor
30-40 dkg friss vagy fagyasztott gyümölcs (pl. málna)
1-2 dl habtejszín

A mimózához:

1 üveg Prosecco
1 üveg 100%-os narancslé

Íme a teljes Batthyány menüsor:

Ezek is érdekelhetnek