Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Csikós tokány recept
Csikós tokány
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Puncstorta  recept
Puncstorta
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Gyümölcs

Hogyan magozd és facsard ki a szuperegészséges gránátalmát? Konyhai trükkök!

gránátalma
Régóta nézegeted a hipermarketben a gránátalmát, tudod, hogy nagyon egészséges, mégsem mered megvenni, mert fogalmad sincs, mit kezdj vele? Most megtudhatod.

A gránátalmát darabonként vásárolhatod meg a zöldségesnél vagy nagyobb élelmiszerüzletek zöldségesrészlegén. Az alma nagyságú gyümölcsöt éretten hozzák forgalomba, ezért nincs szükség utóérlelésre. A fényes, feszes héjú darabot otthon hűtés nélkül akár 2 hétig, hűvös helyen pedig még tovább tárolhatod. Ahogy szárad a héja, egyre nehezebb felnyitni, de belül lédús marad, amennyiben kívül nincs rajta sérülés.

Hogyan nyerd ki a magjait?

A termés szívós, bőrnemű héja alatt rejtőző, hártyák által tagolt rekeszekben számtalan sárga vagy skarlátvörös mag fejlődik. Az ezeket körülvevő bíborvörös, bő levű köpeny képezi a gránátalma fogyasztható részét.

Mosd meg és töröld szárazra a gyümölcsöt, hogy ne csúszkáljon a kezedben vagy a vágódeszkán. Ezután köss kötényt, mert a könnyen kifröccsenő gránátalmalé makacs foltot hagy.

Ha a gyümölcs levére van szükséged, egyszerűen vágd ketté keresztben a termést egy nagy konyhakéssel, majd citromfacsaróval préseld ki.

Amennyiben fontos, hogy a magok épen maradjanak (pl. díszítés céljára), akkor egy kisebb, jó éles késsel szeld le a gránátalma felső részét.

A kalap leemelése után láthatod, hogy hol helyezkednek el a belső elválasztó hártyák. Ezek mentén mozgasd a kést felülről lefelé úgy, hogy közben óvatosan átvágod a külső héjat. Ne vágj mélyebbre, mert belül a gerezdek nem mindig szabályosak.

Ezután felülről indulva szedd szét kézzel a gyümölcsöt, mintha narancsot bontanál, majd távolítsd el a hártyákat, ahol szükséges. Végül óvatosan fejtsd ki a magokat ujjaiddal vagy kanállal a szivacsos és keserű belső részekből.

Egy másik módszer szerint fogj az egyik kezedbe egy cikket a héjával felfelé, és a másik kezedben tartott kés nyelével ütögesd ki belőle a magokat egy mélyebb tálba, hogy ne szóródjanak szét.

SZUPER TÉLI GYÜMÖLCSÖK, MELYEKRŐL TÖBBET KELLENE TUDNOD! >>>
ÍGY MAGOZZ GRÁNÁTALMÁT GYORSAN, EGYSZERŰEN - VIDEÓ! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.