Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyulai finom falatok

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg pulykacombfilé
  • 1 szál gyulai kolbász
  • 2 nagyobb fej hagyma
  • 3 db sárgarépa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • pár szál újhagyma (zöldjével együtt)
  • 3 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 1 dl száraz fehérbor
  • kevés só
  • A körethez:
  • 1 kg újkrumpli
  • 2 szál újhagyma

Elkészítés

Elkészítés: A kolbászt lebőrözzük, vékonyra szeleteljük, zsírjára sütjük. A kolbászszeleteket kivéve a zsír egy részét másik edénybe öntjük, a maradékon a hagymát megpároljuk. Az apróra vágott húst, fehéredésig pirítjuk rajta. A felszeletelt répát, és az apróra vágott paradicsomot is hozzáadva, felöntjük száraz fehérborral.

Mikor a hús és a répa is kezd puhulni, belekerül a zöldpaprika és az újhagyma, valamint a zúzott fokhagyma is. Legvégén beletesszük a sült kolbászt, és készre főzzük. Ha szükséges, kicsit sózzuk.

Héjában főtt újkrumplival kínáljuk, amit megöntözünk a kolbászzsírral, megszórjuk aprított újhagymával. Illik hozzá a kovászos uborka is.

Megjegyzés

Tárcsában vagy serpenyőben is elkészíthető. A kolbász finom íze egész ételünknek kellemes, füstös ízt kölcsönöz. - hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek

Friss