Elkészítés: A kolbászt lebőrözzük, vékonyra szeleteljük, zsírjára sütjük. A kolbászszeleteket kivéve a zsír egy részét másik edénybe öntjük, a maradékon a hagymát megpároljuk. Az apróra vágott húst, fehéredésig pirítjuk rajta. A felszeletelt répát, és az apróra vágott paradicsomot is hozzáadva, felöntjük száraz fehérborral.
Mikor a hús és a répa is kezd puhulni, belekerül a zöldpaprika és az újhagyma, valamint a zúzott fokhagyma is. Legvégén beletesszük a sült kolbászt, és készre főzzük. Ha szükséges, kicsit sózzuk.
Héjában főtt újkrumplival kínáljuk, amit megöntözünk a kolbászzsírral, megszórjuk aprított újhagymával. Illik hozzá a kovászos uborka is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre