Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gírosztál házilag

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A sült krumplihoz a burgonyát meghámozzuk, majd cikkekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, oregánóval és fokhagymaporral. Leöntjük az olívaolajjal, majd alaposan összekeverjük.
  2. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük a krumplikat, majd megszórjuk a pirospaprikával. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Érdemes sütés közben többször is átkeverni, hogy mindenhol egyenletesen süljön.
  3. A gíroszhús elkészítéséhez a csirkemellet csíkokra vágjuk, megszórjuk a gírosz-fűszerkeverékkel, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és az olívaolajat, majd összeforgatjuk. Kevés olajon megsütjük.
  4. A szószhoz a joghurtot sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, és összekeverjük.
  5. A csirkemellet a sült krumplival, a csíkokra vágott salátával és lila káposztával, a kockákra vágott paradicsommal és a felszeletelt hagymával tálaljuk. Végül leöntjük a fokhagymás szósszal, és pitával kínáljuk.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGY KÉSZÜL A GíROSzTÁL CSIRKEMELLBŐL:

Ezek is érdekelhetnek

Friss