Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyros görögösen tzatzikivel

60 perc
egyszerű
átlagos

Elkészítés

  1. A gyros elkészítéséhez a filézett csirkecombokról papírtörlővel leitatjuk a vizet, és felcsíkozzuk. Egy tálba tesszük, meghintjük a gyros-fűzerkeverékkel, rádobjuk a zúzott fokhagymát, elkeverjük, majd a hűtőben minimum 30 percig pácoljuk, azután egy serpenyőben készre sütjük.
  2. A tzatzikihez az uborkát megpucoljuk, majd lereszeljük. Megsózzuk, és hagyjuk, hogy levet eresszen. Körülbelül félóra múlva kinyomkodjuk belőle a maradék vizet, és lecsöpögtetjük. Hozzákeverjük a joghurtot, hozzáadjuk a fokhagymát, a mentát, a citromlevet, majd megsózzuk és borsozzuk.
  3. A hagymát és a paradicsomot felkarikázzuk, a pitákat  egy serpenyőben átmelegítjük, a tetejüket levágjuk, majd rétegezve megtöltjük a tzatzikivel, a zöldségekkel és a hússal.

Nézd meg videón, hogyan készül a gyros tzatziki salátával

Ezek is érdekelhetnek

Friss