Gyros fokhagymás mártással

MME MME
1 4.5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húst vékony csíkokra vágjuk, rászórjuk a gyros fűszert, meglocsoljuk 1 dl olajjal. Összekeverjük, lefedjük, állni hagyjuk legalább 15 percig. (Addig elkészítjük a köretet, pl. sült krumplit, párolt rizst vagy pitát.) A maradék olajat serpenyőben felhevítjük, beletesszük a húst. Kevés őrölt borssal megszórjuk. Sűrűn kevergetjük, és mielőtt teljesen pirosra sülne, beletesszük a karikára vágott paprikákat, hagymát, paradicsomot. Így sütjük készre. Mielőtt leveszem a tűzről, kevés vizet öntök alá, ettől lesz egy kis szaftja. (Vagy ha még nem elég puha a zöldségféle, de a húsnak már nem kéne tovább sülnie, így még párolhatom egy kicsit.)
A mártáshoz a tejfölt összekeverem a zúzott fokhagymával, sóval és tejjel. Én hasábburgonyára halmozom a húst és ráöntök egy kevés mártást.

Ezek is érdekelhetnek

Friss