hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

GYOZA gombóc ázsiai stílusú zöldségekkel

MME MME
30 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Szójabab
  • Tej
  • Allergén tartalom: Szezámmag

Elkészítés

  1. A paprikát, a sárgarépát, a brokkolit és a bébikukoricát csíkokra vágjuk.
  2. Egy serpenyőben egy kis olajat felmelegítünk, és az apróra vágott zöldségeket a zöldborsóval, a shimeji gombával és a bambuszrügyekkel együtt megpirítjuk. Kiveszünk mindent a serpenyőből, és egy tálba tesszük.
  3. Még egy kis olajat öntünk a serpenyőbe, és beletesszük a GYOZA gombócokat az aljukkal lefelé. Közepes lángon körülbelül 4 percig sütjük. Ha az aljuk szépen megpirult, forró vizet öntünk a serpenyőbe, hogy a gombócok valamivel kevesebb, mint fele víz alá kerüljön. Lefedjük és további 2-3 percig főzzük.
  4. Egy külön tálban összekeverjük a szósz hozzávalóit: szójaszósz, apróra vágott fokhagyma, barna cukor, pirított szezámolaj, csirkehúsleves, kukoricakeményítő.
  5. A zöldségeket a serpenyőbe tesszük, ráöntjük az elkészített szószt, és kevergetve addig forraljuk, amíg a szósz besűrűsödik.
  6. Apróra vágott újhagymával és szezámmaggal tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek