Megkezdődött a farsangi időszak, a hagyományok szerint mostantól egészen hamvazószerdáig tart a vidám bálok, mulatságok és lakomák szezonja. A farsang kultikus elede pedig a fánk, ilyenkor aztán sülhet a szalagos fánk, a csöröge, a töltött fánk, az almafánk vagy a kefires változat, de az ekler is nagy sláger és a churros, illetve a túrófánk is.
Egy dolog azonban sokakat elretteng a fánksütéstől, mégpedig a bő olaj használata, amely sütésnél belengi a lakást, és amely beleeszi magát az ember ruhájába és a hajába.
Ennek orvosolására egy egyszerű, sütőben elkészíthető változatot mutatunk nektek, így rövid idő alatt olyan finomságot tehettek az asztalra, ami még másnapra is friss marad, ráadásul az olajszag sem fogja átjárni a konyhát, íme a sütőben sült fánk receptje.
Hozzávalók:
- 2 dl tej
- 1 tk cukor
- 2,5 dkg friss élesztő
- 50 dkg liszt
- 10 dkg kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 db citrom reszelt héja
- 10 dkg vaj
- 2 db tojás
- porcukor a forgatáshoz
Ajánljuk még: