Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Íme a legfinomabb lilahagyma-lekvár, a sült húsok legjobb barátja - videó!

default user icon
MME
Ha a könyöködön jönnek ki a hagyományos köretek, készíts lilahagyma-lekvárt az ünnepi sültek és göngyölt húsok mellé. Garantáltan nagy sikere lesz. Nem hiszed? Nézd meg a receptvideónkat, hiszen utána úgyis el fogod készíteni.

Ha unod a párolt lila káposztát, de a chutney-t túl fűszeresnek találod, akkor készíts lilahagyma-lekvárt a karácsonyi hideg és meleg sültek, pástétomok mellé. Mivel a hűtőben körülbelül a végtelenségig eláll, ezért érdemes nagyobb adagot készíteni, ráadásul egy csinos, csatos üvegben isteni gasztroajándék is lehet.

Hozzávalók a lilahagyma-lekvárhoz:

  • 2 kg lila hagyma
  • 4-5 ek olaj
  • 2 csipet só
  • 1/2 dl víz
  • 5 ek cukor
  • 0,5 dl vörösbor
  • 0,5 dl balzsamecet

A lilahagyma-lekvár pontos receptjét itt találod >>> 

S ha mindez nem lenne elég, azt is hozzátesszük, hogy a hagymafélék a legegészségesebbek közé tartoznak az őszi-téli zöldségeink repertoárjában. Támogatják az immunrendszer működését, erős gyulladáscsökkentő hatásuk van, és kifejezetten alkalmasak a felsőlégúti problémák kezelésére. Fogyasszunk belőlük minél többet, akár egyszerűen elkészíthető savanyúság, vagy ilyen isteni lekvár formájában!

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek