Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehérbab-krémleves kolbásszal

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. Fazékban felmelegítünk egy kevés olajat, és megdinszteljük rajta a finomra kockázott vöröshagymát.
  2. Lejjebb vesszük a lángot, rányomjuk a fokhagymát, ésnéhány percig kevergetve pároljuk együtt, vigyázva rá, hogy le ne kapjon.
  3. Hozzáadjuk a babérlevelet, a felengedett babot, felöntjük az alaplével, és puhárafőzzük benne.A tejföllel gazdagítjuk, majd botmixerrel pürésítjük. Ízlés szerint megsózzuk, éshozzáadjuk a citromlevet vagy az ecetet is.
  4. Megpirítunk ízlés szerinti mennyiségű kolbászkarikát, és ezzel, valamint felkarikázott újhagymával kínáljuk a levest.

Megjegyzés

Fotó és food styling: Basa Veronika - MME
Szárazbabbal is dolgozhatunk, de ha ezt a megoldást választjuk, előző este áztassuk be a babot, hogy ne nyúljon kétszeresére a főzési idő.

Ezek is érdekelhetnek

Friss