Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

7 hasznos tipp, amivel időt spórolhatsz a konyhában!

default user icon
MME
Ezekkel a könnyen követhető tippekkel, rengeteg időt spórolhatsz és megőrizheted a józan eszed a karácsonyi rohanásban!

melegítsd elő a sütőt

Mielőtt egyáltalán kinyitnád a hűtőd a hozzávalókért, kapcsold be a sütőd és állítsd a megfelelő hőfokra. Teljesen mindegy, hogy tepsis csirkét vagy tortát sütsz, jelentős perceket lefaraghatsz a végső sütési időből, ha nem kell a sütőd felmelegedésére várnod.

szobahőmérsékletű hússal dolgozz

Ha a húst a hűtődből egyenesen a serpenyődbe helyezed, hosszútávon csak több vesződést okozol magadnak. A szobahőmérsékletű húsnál nem kell a páralecsapódással foglalkoznod, tehát a hús külső és belső része is kezelhetőbbé válik, valamint sokkal egyenletesebben lehet vele dolgozni, mintha még hideg lenne.

használj kisebb edényt

Sok időt veszíthetsz azzal, ha túlméretezett edényt használsz a főzéshez. A nagyobb lábas/serpneyő hosszabb idő alatt melegszik fel, és gyakran kevésbé egységesen.  Használj kisebb edényt, az ízletesebb ételek és az időspórolás érdekében.

élezd meg a késed

Azon túl, hogy életlen késsel dolgozni sokkal veszélyesebb, ha rendszeresen megélezed a késeid, sokkal precízebben és gyorsabban tudsz dolgozni. Gondolj bele, mennyit vesződsz a hagymával és a paradicsommal...Nem lehet, hogy a késedben van a hiba?

használj reszelőt a vajhoz

Ahelyett, hogy azzal vesztegetnéd az időd, hogy a hűtőn kívül hagyod a vajat éjszakára, vagy sütés előtt bedobod a mikróba, használj reszelőt, hogy hamarabb puha legyen. A lereszelt vajjal sokkal könnyebb dolgozni, jobb végeredménnyel jár és még időt is spórolsz vele.

használj szódabikarbónát a bab főzéséhez

Adj egy kis szódabikarbónát a vízhez, amikor áztatod a babot, így megrövídted az áztatási időt, sőt a főzés során a textúrája és az íze is sokkal jobb lesz!

Ne zsúfold tele a serpenyőd

Ha gyorsan szeretnéd elkészíteni az ételed, nagyon fontos, hogy ne legyen tömeg a serpenyődben. Ha az alapanyagok -különösen a vízben gazdag zöldségfélék- túl közel vannak egymáshoz, a gőz ami a meleg hatására kicsapódik belőlük, puhává és összeesetté teszi őket, szóval ha ropogós zöldségekre vágysz, hagy meg nekik a teret!

7 HÉTKÖZNAPI TÁRGY, AMIT EDDIG BIZTOS, HOGY ROSSZUL HASZNÁLTÁL! >>> 

9 EGYSZERŰ KONYHAI TRÜKK, AMIVEL IDŐT ÉS PÉNZT SPÓROLHATSZ! >>> 

ÍGY MARAD A LEGTOVÁBB FRISS A ZÖLDSÉG ÉS A GYÜMÖLCS! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss