Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors spenót tojással és burgonyával

45 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Olvasszuk ki a spenótot. A zsemléket vágjuk apró kockákra, és helyezzük egy tálba. Forraljuk fel a tejet, öntsük le vele a zsemlét, villával törjünk össze vagy kézi robotgéppel pürésítsük ki.

Készítsük el a rántást: kevés olajat hevítsünk fel, adjunk hozzá 4-5 kanál lisztet. Ha túl híg, akkor mehet még hozzá egy kevés liszt, ha túl sűrű, akkor olaj. Amikor szép világos a rántás, dobjuk rá a zúzott fokhagymát. Ezek után ráönthetjük a spenótot, gyorsan keverjük el.
Egyenként folyamatos kevergetés mellett öntsük hozzá a 2 tojást, amit felvertünk, és adjunk hozzá egy csipet sót.

Legvégül keverjük hozzá a tejes zsemlét, majd hagyjuk egyet forrni (továbbra is folyamatos kevergetés mellett).

Közben főzzünk ki 6 tojást feltétként és burgonyát.

Ha a spenót időközben túl sűrű lenne, akkor kevés tejjel vagy vízzel fel lehet hígítani. Főtt tojással és főtt burgonyával tálaljuk.

Megjegyzés

Ha friss spenótból készítjük, akkor a levelek kilógó ereit csipkedjük le, majd alaposan mossuk meg, és sós vízben tegyük fel főni. Ha kész, leszűrjük, és vágódeszkán apróra vágjuk. Innentől már ugyanúgy készítjük, mint a fagyasztott spenótból.
- ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss