Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors somlói galuska

45 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál tej vagy víz
  • 1 evőkanál olaj
  • pici só
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • A vaníliás krémhez:
  • 7 dl tej
  • 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • A csokis krémhez:
  • 7 dl tej
  • 1 csomag főzős csokis pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • rum vagy rumaroma
  • A diós krémhez:
  • 12 dkg darált dió
  • 2 narancs reszelt héja
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál cukor
  • rum vagy rumaroma
  • 3 evőkanál tej vagy víz
  • mazsola (el is maradhat)
  • Valamint:
  • 3 evőkanál lekvár
  • A díszítéshez:
  • tejszínhab
  • csokiöntet vagy csokiforgács

Elkészítés

Elkészítés: A 4 tojásból lapos tepsiben piskótát készítünk úgy, hogy a kész piskóta felét beleöntjük egy zsírpapírral bélelt tepsi egyik felébe, majd a maradékhoz egy kis tejet és kakaóport keverve a másik felébe a kakaós piskótát öntjük. Elsimítjuk, és előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük kb. 10 perc alatt.

Egy-egy edényben megfőzzük a kétféle pudingot, egy kicsit hígabbra.

A diós krémhez a hozzávalókat egy újabb edényben összekeverjük, átforraljuk kevergetve, nehogy leégjen, majd félrehúzzuk.

A piskótáról a zsírpapírt lehúzzuk, 3 részre vágjuk, majd egy tálcára tesszük az alsó lapot, amit először lekvárral kenünk meg, majd rákenjük a diós krémet. Erre kerül a középső lap, amire a vaníliás puding felét kenjük, és ráhelyezve a tetejét a maradék vaníliás pudinggal befedjük. Most úgy néz ki mint egy torta.

Mély üvegtálat veszünk elő, és 2 cm-es szeleteket vágunk, ezt is tovább kockázzuk, majd az egészet leöntjük a csokis pudinggal.

Tálaláskor nem túl édes tejszínhabbal és csokiöntettel vagy csokiforgáccsal díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss