Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors shakshuka

30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Begyújtom a sütőt, légkeverésesen 150 fokra.

Egy sütőbe is tehető serpenyőben kevés olajon megdinsztelem a nagy darabokra vágott hagymát. Beledobom a felaprított fokhagymát, a római köményt és a chilit. 1 percig pirítom, majd a tűzről levéve belekeverem a pirospaprikát. Ráöntöm a lecsót, visszateszem a tűzre. Kettőt rottyan, majd ráütöm a tojásokat a tetejére, annyit, amennyi kényelmesen elfér.

Ekkor beteszem a már bemelegedett sütőbe, és 10-15 percig sütöm, akkor jó, ha a tojás megsült, de a sárgája még épp folyós kicsit. A tetejére zöld koriandert szórok, és friss, puha kenyérrel tálalom.

Megjegyzés

Ez a közel-keleti zöldséges kaja magyarosított instant változata, hiszen tulajdonképpen az sem más, mint egy lecsó. És nagyon gyorsan kész, ha nem akarunk külön a paprikával és paradicsommal bajlódni! Érdemes viszont jó minőségű lecsókonzervet venni, azon múlik minden. - komuvesa

Ezek is érdekelhetnek

Friss