Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors serpenyős padlizsánkrém

45 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A padlizsánt kockákra vágjuk, és pici vízzel serpenyőben megpároljuk lassú tűzön. Amikor már megbarnult és megpuhult teljesen, levesszük a tűzről, és megvárjuk, amíg kihűl.

Ezután hozzáadunk kevés olívaolajat (kb. 1-2 evőkanál), fokhagymát reszelünk bele, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Botmixerrel összeturmixoljuk. Ez egy alapkrém, aki nem szeretné tovább ízesíteni, akkor ez is finom és tálalható.

Aki szereti a krémesebb verziót, az adjon hozzá majonézt szintén ízlés szerint, ettől kicsit lágyabb lesz az íze, és turmixolja össze. Aki pedig még pikánsabban szereti, adjon hozzá mustárt szintén ízlés szerint, és újból turmixolja össze.

Megjegyzés

Régebben én is sütőben készítettem, de rájöttem, hogy teljesen felesleges, így sokkal egyszerűbb és nagyon finom. - toree84

Ezek is érdekelhetnek

Friss