Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors serpenyős csirke oreganós babbal

MME MME
15 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Ehhez az ételhez ízléstől függően használhatunk csirkemellet és csirkecombot is egyaránt. A csirkemellnél inkább válasszunk kisebb darabokat és egyben süssük meg, míg a combot filézzük ki. Az előkészített csirkehúst kevés olívaolajjal bekenjünk minden oldalán, sózzuk, borsozzuk. Közepes lángon felmelegítünk egy nagyobb serpenyőt, és a csirkehúst oldalanként 4-5 perc alatt készre sütjük.

A húst a serpenyőből kivéve egy tányérra tesszük pihenni, majd ugyanabba a serpenyőbe tesszük a vajat, felolvasztjuk. Hozzáöntjük a citromlevet, belecsipkedjük az oregano leveleit, hozzáadjuk a fehérbabot – kb. 3-4 perc alatt összemelegítjük, nem kell neki sok idő, amikor a vaj már kissé kezd barnulni, karamellizálódni – elkészült.

A csirkemellet 1 cm vastag szeletekre vágjuk, a csirkecombfilét nagyobb, ízléses darabokra bontjuk. Az oreganós-vajas babbal tálaljuk, mellé friss rukkolaleveleket kínálunk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss