Elkészítés: Ehhez az ételhez ízléstől függően használhatunk csirkemellet és csirkecombot is egyaránt. A csirkemellnél inkább válasszunk kisebb darabokat és egyben süssük meg, míg a combot filézzük ki. Az előkészített csirkehúst kevés olívaolajjal bekenjünk minden oldalán, sózzuk, borsozzuk. Közepes lángon felmelegítünk egy nagyobb serpenyőt, és a csirkehúst oldalanként 4-5 perc alatt készre sütjük.
A húst a serpenyőből kivéve egy tányérra tesszük pihenni, majd ugyanabba a serpenyőbe tesszük a vajat, felolvasztjuk. Hozzáöntjük a citromlevet, belecsipkedjük az oregano leveleit, hozzáadjuk a fehérbabot – kb. 3-4 perc alatt összemelegítjük, nem kell neki sok idő, amikor a vaj már kissé kezd barnulni, karamellizálódni – elkészült.
A csirkemellet 1 cm vastag szeletekre vágjuk, a csirkecombfilét nagyobb, ízléses darabokra bontjuk. Az oreganós-vajas babbal tálaljuk, mellé friss rukkolaleveleket kínálunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre