Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors rukkolasaláta tökmagolajos vinaigrette öntettel

15 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Mustár

Elkészítés

  1. A rukkolasalátához először az öntetetet készítjük el. Csavaros tetejű kis üvegbe töltjük a vörösborecetet, a tökmagolajat, a dijoni mustárt és a sót, majd alaposan összerázzuk. Felhasználásig a hűtőszekrényben tároljuk.
  2. A rukkolát alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük. A tökmagolajos vinaigrette-et közvetlenül tálalás előtt öntjük a salátára, majd alaposan átforgatjuk, hogy mindenhová jusson belőle. Sült húsok mellé kiválóan illik.

Megjegyzés

A hagyományos vinaigrette-hez képest ez az öntet kevesebb olajat tartalmaz.

További fotók, receptek és olvasnivalók Habliliom blogjában! - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss