Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors rákkoktél

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. Az avokádót hosszában kettévágjuk, a magját kivesszük, a héját lehúzzuk. A húsát kockákra vágjuk, és citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon.
  2. Megmossuk, kimagozzuk a paradicsomot és kis kockákra vágjuk. A kaprot is megmossuk, leitatjuk róla a folyadékot, és a leveleit apróra vágjuk.
  3. A főzőtejszínt, a majonézt, a kaprot, a paradicsomot és az avokádót összekeverjük, majd sóval, borssal, és esetleg egy kis citromlével ízesítjük.
  4. A rákot lecsepegtetjük, és belekeverjük a salátába.
  5. Eközben a salátaleveleket is megmossuk, és megszikkasztjuk. Négy kis üvegtányért, vagy kelyhet kibélelünk vele, majd a rákkoktélt beletöltjük. Kaporral díszítjük, és friss bagettel tálaljuk (Rák helyett kockára vágott főtt sonkát is keverhetünk bele).

Megjegyzés

Rendkivül egyszerű az elkészitése, a tálalása dekorativ, és nagyon egészséges előétel. - Kohanecz

Ezek is érdekelhetnek

Friss