Az avokádót hosszában kettévágjuk, a magját kivesszük, a héját lehúzzuk. A húsát kockákra vágjuk, és citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon.
Megmossuk, kimagozzuk a paradicsomot és kis kockákra vágjuk. A kaprot is megmossuk, leitatjuk róla a folyadékot, és a leveleit apróra vágjuk.
A főzőtejszínt, a majonézt, a kaprot, a paradicsomot és az avokádót összekeverjük, majd sóval, borssal, és esetleg egy kis citromlével ízesítjük.
A rákot lecsepegtetjük, és belekeverjük a salátába.
Eközben a salátaleveleket is megmossuk, és megszikkasztjuk. Négy kis üvegtányért, vagy kelyhet kibélelünk vele, majd a rákkoktélt beletöltjük. Kaporral díszítjük, és friss bagettel tálaljuk (Rák helyett kockára vágott főtt sonkát is keverhetünk bele).