Elkészítés: A vajon megfuttatom a felaprított vörös- és fokhagymát. Hozzáöntöm a darált húst. Amíg pirul, tökgyalun felaprítok 2-3 sárgarépát, 2 fej csiperkegombát. A zellert és a fehérrépát lereszelem. A krumplikat felkockázom, a karfiolt apró rózsákra szedem.
A piruló darált húsra 1 evőkanál lisztet szórok, így is pirítom kicsit, majd az összes zöldséget hozzáadom, és felöntöm vízzel.
Kb. 20 perc forralás után 2 dl tejszínt összekeverek 1 evőkanál liszttel. A levesbe öntöm, habverővel keverem csomómentesre. Kis lángon hagyom 2-3 percig, míg újra forrni kezd. Közben fűszerezem a lestyánnal, a petrezselyemzölddel, tárkonnyal, sóval, borssal.
Amikor elkészült, beleöntöm a citromlevet, és mély tálkákban, a szélére igazított citromgerezdekkel, petrezselyemmel bőven megszórva, forrón tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre