Elkészítés: 1. A tejet meglangyosítjuk (ne legyen túl meleg, mert tönkremegy az élesztő), beletesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd csomómentesre elkeverjük.
2. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, az oreganót, az olajat (megbolondíthatjuk még esetleg 1 nagyobb gerezd zúzott fokhagymával), és beleöntjük az élesztős tejet. Az egészet kidolgozzuk annyi kézmeleg vízzel (kb. 1,5 dl), hogy kissé ragacsos tésztát kapjunk. Ez azt jelenti, hogy keverés/dagasztás közben a táltól elválik a tészta, de ha megnyomjuk a tetejét, kissé hozzátapad az ujjunkhoz.
3. Lisztezett deszkára tesszük, és a tepsi méretére nyújtjuk (2 db 24 cm-es vagy egy 34x34 cm-es tepsire elég ez a mennyiség). A tepsit kiolajozzuk, beletesszük a tésztát, és amíg bemelegszik a sütő 180°C-ra, addig hagyjuk kelni a tésztát (kb. 20 percet).
3. Megkenjük pizzaszósszal, rátesszük a feltétet, és 20-30 perc alatt készre sütjük. A sütésidő a feltét mennyiségétől függ. Fontos, hogy a sajtot csak a végén tegyük rá, nehogy megégjen!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre