Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors pizzatészta és szósz házilag

90 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához egy csészében a langyos vízbe tesszük a sót, a cukrot, pici lisztet, és belemorzsoljuk az élesztőt. 5-10 perc alatt felfuttatjuk. Egy nagyobb tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk az olajat és az élesztős keveréket. Bedagasztjuk, lisztet tehetünk még hozzá, ha nem állna össze (max. 1-2 evőkanállal). A kéztől épp el kell váljon. Letakarva 10-15 percet kelesztjük. Ne legyen több, mert nem jó, ha nagyon megkel.
  2. 3 cipóra osztjuk a tésztát, ebből 3 normál méretű pizza készíthető. Olajozott tepsibe vagy kő pizzatálra téve kör alakúra formázzuk, és kézzel kb. 1 cm vastagra nyújtjuk.
  3. A paradicsomos szószhoz a paradicsompürét a fűszerekkel és a vízzel 2 perc alatt összefőzzük. A vizet pótolhatjuk, ha nagyon sűrű lenne. Kis mennyiség, de ez a 3 pizza tetejére elegendő, mert vékonyan kell kenni, mivel elég intenzíven fűszeres.
  4. A tejfölös szószhoz keverjük a hozzávalókat.
  5. A tésztákat megkenjük a szósszal, és tetszőlegesen feltétet teszünk rá (sonka, sajt, brokkoli, hagyma, szalonna, gomba, kukorica, bab, stb.).
  6. 220 fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt készre sütjük. (A többi tészta addig legyen letakarva, ki ne száradjon.)

    9 JÓ TANÁCS A TÖKÉLETES HÁZI PIZZÁHOZ >>> 

    A 8 LEGJOBB PIZZATÉSZTA ALAPRECEPT - PRÓBÁLD KI MINDET! >>> 

    Olasz finomságok minden mennyiségben >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss