Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors négysajtos perec

2 5/5
45 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók kb. 35 darabhoz:
  • 8 dkg reszelt ementáli típusú sajt
  • 8 dkg reszelt füstölt edámi sajt
  • 4 dkg reszelt parmezán típusú sajt
  • 15 dkg krémes tehéntúró
  • 10 dkg puha vaj
  • 15 dkg finomliszt
  • 15 dkg rétesliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl hideg tej
  • 1 teáskanál frissen őrölt színes bors
  • kevés tengeri só
  • A tetejére:
  • 1 egész tojás
  • 2 evőkanál fekete szezámmag (egész mákra, napraforgómagra is cserélhető)

Elkészítés

Elkészítés: Két nagy gáztepsit sütőpapírral borítok. A sajtokat finomra reszelem.

A kétféle lisztet a sütőporral egy tálban alaposan összekeverem. Egy nagy keverőtálba halmozom a sajtokat és a túrót, hozzáadom a puha vajat, csipetnyi sót, borsot, valamint a tejet. A sóval érdemes óvatosan bánni, mert a sajtok sótartalma meglehetősen nagy, amely sütés után érezhető igazán.

A háztartási robotgép dagasztóbetétjével alacsony fokozaton keverni kezdem, majd fokozatosan adagolom hozzá a lisztet. Ha tészta összeállt, nagyjából 3-4 cm átmérőjű golyókat formálok belőle. A kis golyókból 24-25 cm hosszúságú, vékony rudakat sodrok, melyeket pereccé formálok és az előkészített tepsikre sorakoztatok. 1-2 cm távolságot érdemes hagyni közöttük, mert valamelyest nőni fognak sütés közben.

A sütőt 175 fokra előmelegítem. A tojást kissé felverem, a perecek tetejét megkenem, majd mindegyikre szórok a szezámmagból.

Az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranyszínűre sütöm. Rácson hagyom hűlni.

Megjegyzés



További fotók, receptek és érdekességek Habliliom blogjában!
- Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss