A sütőt előmelegítjük, és helyezzünk sütőpapírt két sütőlapra.
Öntsük a tejmentes vajat, cukrot, vaníliakivonatot és a juharszirupot egy nagy keverőtálba, és keverjük össze őket egy kanállal, míg krémessé nem válik a massza. Majd adjuk hozzá a krémhez a lisztet, a sütőport és a sót. Így egy sűrű, de formázható tésztát kapunk.
Éles kést vagy mozsarat is használhatunk, hogy szárított borsónyi méretű darabokra vágjuk vagy törjük a mogyorót. Öntsük a mogyorót és a mazsolát a tálba, és egyenletesen oszlassuk el a tésztában.
Kanalazzunk diónyi méretű tésztadarabokat a sütőlapra. A labdácskák között 4 cm legyen a távolság (így lehet, hogy több részletben tudod csak kisütni a sütiket). Lapítsuk le egy kicsit őket, de nem kell, hogy igazán laposak legyenek.
Helyezzük a sütőlapokat a sütőbe, és süssük 13-15 percig a sütiket, félidőben fordítsuk meg, hogy egyenletesen süljenek. A sütik akkor vannak készen, amikor a szélük aranybarna, de középen kissé halványabbak. Ekkor vegyük ki a sütőlapokat a sütőből, de 5-10 percig hagyjuk rajtuk a sütiket, hogy megszilárduljanak, majd utána óvatosan tegyük át őket hűlni egy sütőrácsra.