Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors megoldás fáradt szülőknek: epres kölestorta mindenmentesen!

A kisebbik lányom harmadik születésnapjára készült ez a torta, a bölcsődei ünneplésre. Munka után fáradt estéken is gyorsan összeállíthatod - új recept bloggerünktől!

Írhatnám, hogy heteket készültem erre a tortára, rengeteg színes receptes újságot illetve blogot bújtam inspirációért, de akkor nagyot hazudnék. Ez a torta is az „abból főzünk, amink van” mintapéldánya, elkészítése fáradt estékre is ütemezhető.



Gyors megoldás fáradt szülőknek

Emlékszem, este 10-kor, amikor arra vágytam, hogy egy pohár borral és egy jóvágású férjjel az oldalamon megnézzem kedvenc sorozatomat, bevillant, hogy másnapra tortát kell prezentálnom Lulu lányom bölcsődei szülinapjára. Mentségemre legyen szólva, hogy akkor már egy hete ünnepeltük kisebbikem születésnapját, már mindenféle vendégjáráson túl voltunk, és minimum három komplett szülinapi tortát elfogyasztottunk. DE! szakácsként és gasztro-bloggerként nem tehettem meg, hogy nem én készítem el a soron következőt is.

A kecske és a káposzta is megmarad

A halántékom enyhén lüktetett a dühtől, mikor nekikezdtem, hogy ugrott a lazítós este, de ahogy készült a kezem alatt a krém és a tészta, egyre nyugisabb lettem. Éreztem, hogy ebből az estéből még kihozhatom a maximumot. És tényleg, fél óra alatt meg is voltam az egésszel, a krém a hűtőben az éjszaka leple alatt szeletelhetővé dermedt.

Az epres kölestorta receptjét itt találod >>> 

Mindenmentesen a teljesség igényével

A végeredmény egy szuperkönnyű, de krémes és lágy, igazi eperbomba, üde ízekkel, gyönyörű rózsaszín hercegnő színben pompázva; a lánykám teljesen elalélt az örömtől. Se tejtermék, se glutén nincs benne, cukor helyett fruktóz adja az édes ízt, de abból sem kell sok, ha mézédes eperből készítitek.

Dóri blogját itt találod >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss