Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors májgombócleves kacsamájpástétomból

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • petrezselyemzöld
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db tyúkhúsleveskocka
  • ételízesítő
  • A gombóchoz:
  • 1 konzerv kacsamájpástétom vagy más májkrém
  • 2 db zsömle
  • 1 db tojás
  • kevés zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítés

Elkészítés: A zöldségeket karikákra szeltem, 1 evőkanál olajon, kevés vízzel és a többi hozzávalókkal puhára főztem. Amikor megpuhult, felöntöttem a megfelelő mennyiségű vízzel és felforraltam.

A zsemlét beáztattam, kifacsartam, hozzákevertem a tojást, a májpástétomot és a petrezselyemzöldet. Mivel nem állt össze megfelelő szilárdságúra, ezért még zsemlemorzsát kevertem bele. Nem fűszereztem semmivel, mert a pástétomtól nagyon finom íze lett, nem kellett hozzá se só, se bors.

Vizes kézzel formáztam a gombócokat, majd a levesbe helyezve megfőztem.

Megjegyzés

Próbáljátok ki, gyors, nagyon finom leves lett, többet ér egy tyúkhúslevesnél, amit órákat kell főzni, míg elkészül.
- ditti56

Ezek is érdekelhetnek