Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors leveles kifli almás töltelékkel

60 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 20 dkg margarin
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 1 ek ecet (10%-os)
  • 4 ek hideg víz
  • A töltelékhez:
  • 3 db alma
  • 2 tk fahéj
  • cukor ízlés szerint

Elkészítés

  1. A hideg margarint a lisztbe kockázzuk. Hozzáadjuk a sót, ezután a margarinnal összemorzsoljuk. Amikor már kezd összeállni, a közepébe mélyedést készítünk, és hozzáadjuk az ecetet, ill. a vizet. Viszonylag gyorsan összeállítjuk. Amikor a tészta egyneművé válik, készen is vagyunk.
  2. A tésztát alufóliába csomagolva a hűtőbe tesszük, és 30 perc után folytatjuk vele a munkát. (Pár napig a hűtő normál részében eláll, egyéb esetben fagyasztható!)
  3. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, egy tálban a fahéjjal és a cukorral összekeverjük, és egy edényben, közepes hőfokon megpároljuk.
  4. A tésztát enyhén lisztezett felületen 3 mm vastagra kinyújtjuk, és tetszőleges nagyságú darabokra osztjuk. Egy-egy négyzet közepébe teszünk a kihűlt almából, szépen feltekerjük és sütőpapírral fedett tepsibe sorakoztatjuk.
  5. 180 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk. Tölthető bármivel, ki mit szeret.

ALMÁS DESSZERTEK AZ ŐSZRE, GYORSAN ÉS EGYSZERŰEN  >>> 

Megjegyzés

Gyors, omlós leveles kifli készült ma desszertnek. Próbáljátok ki Ti is! - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss