Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors lencseleves

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A hagymát és fokhagymát megtisztítjuk. A hagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát pedig fokhagymanyomón átnyomjuk. A lencsét folyóvízzel átmossuk, majd lecsöpögtetjük egy szűrőn. Egy fazékban az olajat felforrósítjuk, üvegesre pároljuk benne a hagymát és a fokhagymát. Utána hozzáadjuk a lencsét is. Folyamatos keverés mellett egy kicsit pároljuk.

2.

A lencséhez hozzáöntjük a zöldséglevest, pár percig forraljuk, majd lassú tűzön kb. 15 percig főzzük.

3.

Amint megpuhult a lencse, hozzákeverjük a majoránnát. A levest friss kenyérrel és pirítóssal is szervírozhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss