Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kávés-csokoládés desszert

30 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pudingot megfőzzük 2,5 dl tejjel, és rögtön egy jénai tálba simítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A piskótákat a maradék tejjel elkevert kávéba mártogatjuk, majd a puding tetején elrendezzük őket.
  2. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk (ehhez adhatuk 1 evőkanálnyi olajat), majd kissé kihűtjük (de még maradjon folyékony), és a piskótarétegre öntjük. Kihűtjük.
  3. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd a hideg tejszínhabbal díszítjük a tetejét, végül ízlés szerint megszórjuk a tört dióval, mandulával vagy csokival.

KÁVÉS MALAKOV-TORTA>>> 

KÁVÉS-VANÍLIÁS KRÉMES>>> 

KÁVÉS BROWNIE>>> 

 

Megjegyzés

Az a jó ebben a desszertben, hogy bárki el tudja készíteni a saját ízlése szerint - egyszerű, mégis siker a vendégek körében. - ambroziandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss