Gyors gluténmentes lepénykenyér

MME MME
65 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A vizet, a porállagú útifüvet egy tálba mérjük, és csomómentesre keverjük. 1-2 percig pihentetjük, amíg zselés állagú lesz.
  2. A lisztkeveréket, a sót, a sütőport és a fokhagymaport egy keverőtálba mérjük. Hozzáadjuk a joghurtot, a citromlét, a zselés útifűmaghéjat és az olívaolajat.
  3. Egynemű tésztát gyúrunk belőle, és lefedjük fóliával. Szobahőmérsékleten 15-20 percig pihentetjük.
  4. Rizsliszttel megszórt felületen átgyúrjuk a tésztát, 4 egyenlő részre osztjuk, bucikat formázunk, majd kb. 3-5 mm vastag kör alakú korongokat nyújtunk belőlük.
  5. Egy tapadásmentes serpenyőt felforrósítunk, és vékonyan kikenjük olívaolajjal. A lepénykenyerek mindkét oldalát kb. 2-2 percig sütjük az olajban fedő alatt. Ízlés szerint tejföllel és pirított baconnel kínáljuk. 

Tipp: Kohári Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a Gluténmentes Íz-Lik blogon. 

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A GLUTÉNMENTES LEPÉNYKENYÉR

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss