hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors gesztenyetorta sütés nélkül

45 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg darált keksz
  • 20 dkg vaj
  • 5 evőkanál porcukor
  • 5 evőanál kakaópor
  • 1,5 dl kávé
  • 1/2 üveg rumaroma
  • 10 dkg étcsokoládé összedarabolva
  • meggybefőtt leve
  • 25-30 dkg magozott meggy vagy meggybefőtt
  • A krémhez:
  • 60 dkg gesztenyemassza
  • 1/2 üveg rumaroma
  • 4 dl habtejszín
  • 1 dkg zselatin
  • A díszítéshez:
  • 1 dl habtejszín
  • 12 szem meggy
  • 36 szem franciadrazsé
  • tortadara
  • 12 db ostyarúd

Elkészítés

Elkészítés: 1. A tészta hozzávalóit a meggy kivételével összegyúrjuk, és egy tortaformába belenyomkodjuk egyenletesen. Ha kész, a tetejére rakjuk a kimagozott, lecsöpögtetett meggyet vagy meggybefőttet. Amíg a krémet elkészítjük, a tésztát hűtőbe rakjuk.

2. Elkészítjük a zselatint. A gesztenyemasszához hozzáadjuk a rumaromát, a felvert habtejszín és a zselatint. Miután összedolgoztuk a krémet, megkenjük vele a tésztát. 20-25 percre a hűtőbe rakjuk.

3. Ha letelt az idő, a maradék felvert habtejszínnel megkenjük a torta tetejét. Oldalának alját,ahol a tészta látszik, tortadarával bevonjuk. Tetejét meggyel, franciadrazséval, ostyarúddal és tortadarával díszítjük.

Megjegyzés

Valami egyszerű és gyors tortát szerettem volna, ez lett belőle.
- Tiana05

Ezek is érdekelhetnek

Friss