Elkészítés: Az őszibarackot forró vízbe dobom 1 percre, majd leszűröm, meghámozom, nagyjából 1,5 cm-es kockákra darabolom. A fügét hámozás után hasonló nagyságúra vágom.
A tésztához a lisztet tálba szitálom, hozzáadom a diót, a sütőport, a cukrot és a fahéjat. Alaposan összekeverem. A vajat apró kockákra vágva hozzáadom a szárazanyagokhoz, majd elmorzsolom. A kissé felvert tojást és a 2 evőkanál tejet is a tésztához adom. Összeállítom a tésztát, majd kisebb diónyi gömböket formálok belőle. A sütőt 180 fokra előmelegítem.
A hőálló tál aljára halmozom az őszibarack és füge keverékét – mivel mindkettő nagyon puha gyümölcs, nincs szükség előpárolásra, amivel időt lehet megtakarítani. A gyümölcsöket befedem a tésztagombócokkal, megszórom 1 evőkanál barnacukorral, meghintem a szeletelt mandulával. 30-35 perc alatt készre sütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre