hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors fügés-őszibarackos cobbler

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 1 literes kis sütőformához:
  • 10 dkg finomliszt
  • 3 dkg darált dió
  • 5 dkg hideg vaj
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 1 kis méretű, enyhén felvert tojás
  • kb. 2 evőkanál hideg tej
  • 20 dkg friss füge
  • 30 dkg őszibarack
  • A tetejére:
  • 1 evőkanál barnacukor
  • 1 evőkanál szeletelt mandula

Elkészítés

Elkészítés: Az őszibarackot forró vízbe dobom 1 percre, majd leszűröm, meghámozom, nagyjából 1,5 cm-es kockákra darabolom. A fügét hámozás után hasonló nagyságúra vágom.

A tésztához a lisztet tálba szitálom, hozzáadom a diót, a sütőport, a cukrot és a fahéjat. Alaposan összekeverem. A vajat apró kockákra vágva hozzáadom a szárazanyagokhoz, majd elmorzsolom. A kissé felvert tojást és a 2 evőkanál tejet is a tésztához adom. Összeállítom a tésztát, majd kisebb diónyi gömböket formálok belőle. A sütőt 180 fokra előmelegítem.

A hőálló tál aljára halmozom az őszibarack és füge keverékét – mivel mindkettő nagyon puha gyümölcs, nincs szükség előpárolásra, amivel időt lehet megtakarítani. A gyümölcsöket befedem a tésztagombócokkal, megszórom 1 evőkanál barnacukorral, meghintem a szeletelt mandulával. 30-35 perc alatt készre sütöm.

Megjegyzés

A tészta a tetején enyhén megpirul, a gyümölcsök kellemesen puhára sülnek – a legjobb azonnal a sütőtálból kanalazni kisebb tálakba.

További fotók, receptek és érdekességek Habliliom blogjában!
- Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss