Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors fánk eperpürével

MME MME
4.5/5
30 perc
bonyolult
olcsó

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a porcukorral és a reszelt citromhéjjal. Végül hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Az átpasszírozott tehéntúrót kikeverjük a liszttel, sóval és a szódabikarbonával. Az egészet összevegyítjük és tésztává dolgozzuk. Lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk és fánkszaggatóval kb. 6 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle. A fánkokat bő, forró olajban kisütjük, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. Még melegen megszórjuk fahéjas porcukorral. Eperpürével tálaljuk. Ehhez a megtisztított, alaposan megmosott epret összeturmixoljuk. A tejszínt a porcukorral félkemény habbá verjük és belevegyítjük a gyümölcspürébe. Azonnal fogyasztjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss