A cukkinit megtisztítjuk, egy tálba reszeljük, besózzuk, és 10-15 percre félretesszük. Amikor kiengedte a levét, kifacsarjuk, leöntjük a levét.
Hozzáadjuk a lisztet, a zabpelyhet, a sütőport, a szezámmagot (vagy más magvakat), a vajat (vagy kókuszzsírt) és a pirospaprikát. Jól összekeverjük, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy egy lágy, formázható tésztát kapjunk.
Kezünkkel kis pogácsákat formálunk, és egy sütőpírral bélelt tepsibe helyezzük őket. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük a pogácsákat.
Nyáron a pogácsa ideális étel kiránduláshoz, kerti partikhoz, utazáshoz. Reggel elkészítheted, könnyen szállítható, és egész nap bármikor eheted. Ugyan én nem nagyon eszem több napos ételt, de egy pogácsa még másnap is fogyasztható. Tálalhatod salátákkal, párolt zöldségekkel vagy levesekkel.
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj! - vitaik
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!