Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors bableves baconnel

35 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Allergének
  • Zeller
  • Kén-dioxid

Elkészítés

  1. A gyors baconös bableves elkészítéséhez egy lábasban aranyszínűre pirítjuk a felkockázott szalonnát. Ezután kiszedjük, és félretesszük.
  2. A visszamaradt zsiradék 3/4-ét kiöntjük, majd a maradékon megpirítjuk a megtisztított és felaprított vöröshagymát és fokhagymát, valamint a répát.
  3. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, felöntjük az alaplével, és felforraljuk. Ezután megsózzuk, megborsozzuk, és közepes lángon addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  4. Lehúzzuk a bablevest a tűzről, és botmixrrel pürésítjük. Végül beleforgatjuk a leszűrt babot, és forralunk rajta egyet.
  5. A ropogós bacon szalonnával megszórva tálaljuk. Friss kenyér illik hozzá.


Nézzétek meg videón, hogyan készül a szuper gyors bableves:

Ezek is érdekelhetnek

Friss