Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyönyörű tortákat készít Palotás Petra

default user icon
MME
Nem tartja magát profinak, pedig a tortáit elnézve aligha gondolná bárki is, hogy azok nem egy szakképzett cukrász alkotásai. Palotás Petra 3 éve készítette első tortáját, és azóta jöhet bármi, születésnap, esküvő, gyerekzsúr, családi esemény, az egykori tévés szebbnél-szebb tortacsodákat alkot.

Palotás Petra néhány évvel ezelőtt a saját esküvőjén gondolkodott el azon, hogy talán ő maga is készíthetne tortákat. Nem azért, mert az esküvői tortája nem tetszett volna neki, sőt.


- Gyönyörű volt a tortánk, én pedig elgondolkodtam azon, hogy mi lenne ha én is csinálnék ilyet. Végül bő 3 éve, a sógornőm születésnapjára készítettem el az elsőt, amire nagyon büszke voltam – mesélte Palotás Petra, aki annyira belejött a torta készítésébe, hogy tavaly a hamburgi tortaversenyen címlapra is került desszertjével.

Petra sosem vett részt cukrászkurzuson. A technikákat saját magától tanulta meg. A volt tévés fondant bevonatú tortákat készít. Nem szokta megtervezni, vagy lerajzolni előre, hogy hogyan képzeli el a tortát, általában fotókat kap a megrendelőktől, hogy milyet szeretnének, vagy megmondják, hogy milyen témájú legyen az édesség.

- Ez utóbbit jobban szeretem, pláne, ha gyerekeknek kell tortát készíteni és valami mesevilág témát kapok, akkor lehet kreatívnak lenni. Az egyik legizgalmasabb alkotásom egy 3 emeletes szuperhősös torta volt. De nagyon szeretem a karácsonyi időszakot is – mondta Palotás Petra, aki férjével és kislányával Németországban él.

Kislányát, Borát bizonyára sokan irigylik, hiszen édesanyja nemcsak szülinapjakor lepi meg csodaszép tortával, hanem például Halloweenre is készítette egy tortacsodát. Adventkor pedig nagy, 60 fős családi összejövetelt tartanak, ahová mindenki visz valami finomságot, Petra tortát.

- Még nem találtam ki, hogy milyet viszek – mosolygott Palotás Petra, aki a napokban hazalátogatott Magyarországra, legújabb könyvének, a Vénasszonyok nyarának bemutatójára. - Alkotónak tartom magam, a tortakészítés is egy alkotás számomra, ahogyan az írás. Sokszor előfordult már, hogy sütés közben jött valami ötlet, hogy hogyan folytassam a regényemet. És persze az is igaz, hogy a tortakészítés remekül kikapcsol, megnyugtat. 

SZÜLINAPI TORTÁK ÉS SÜTIK - VÁLOGATÁS >>>

ESKÜVŐ TORTÁK KRÉMJÉT NYALOGATTA GYEREKKÉNT GÖRÖG ZITA >>>

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss