Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Új gyorsétterem nyílna Gyöngyösön, a lakók azonban petíciót indítottak ellene

default user icon
MME
A Heves vármegyében található Gyöngyös városának egyik lakóközössége aláírásgyűjtést indított, ugyanis nem szeretnék, ha a közelükben lévő üres telken húznák fel a város új gyorséttermét.

A gyöngyösi Rinsted utca lakói közül 132-en már aláírták azt a petíciót, melyet a napokban eljuttattak a város polgármesterének és a vármegye főispánjának. A lakóközösség tagjai a levélben arról írnak, hogy a létesülő gyorsétterem "drasztikusan befolyásolja" majd az életteret, és kifogásolják, hogy az érintett lakókkal az ügyben semmilyen egyeztetés nem történt.

"Az itt élőknek fontos az élhető és biztonságos lakóhely, amit álláspontunk szerint ellehetetlenít a lakóövezetben létesítendő, kifejezetten nagyforgalmú, nem csak a helyi lakosság igényeit kiszolgáló gyorsétterem nyitása" – olvasható a heol.hu által közzétett levében. Az írás kitér arra, hogy a gyorsétterem miatt vélhetően megnövekszik majd az autóforgalom a környéken, emellett az étterem fény-, szag- és zajhatásokkal nehezítheti a lakók életét.

Az írás fogalmazói szerint minden jel arra mutat, hogy Gyöngyös városában egy KFC nyílik majd és annak is utánajártak, hogy a vidéki nagyvárosokban nyílt KFC-éttermek közül egyik sem található lakóövezetben. Mindegyik gyorsétterem kereskedelmi övezetben vagy a városok szélén kapott helyet.

A portál az üggyel kapcsolatban megkereste a főispánt, a kormányhivataltól pedig azt a választ kapták, hogy minden építési engedélyeztetést körültekintő eljárás előz meg.

"A kormányhivatal csak olyan épület építését engedélyezheti, amely megfelel az önkormányzat által meghatározott előírásoknak. A Heves Vármegyei Kormányhivatalban gyöngyösi gyorsétterem létesítésével kapcsolatos eljárás nem indult."

A KFC három évtizeddel ezelőtt, 1992-ben nyitotta meg első üzletét Magyarországon, a budapesti Király utcában, napjainkban pedig 80 éttermet üzemeltetnek. A legtöbb KFC - több mint 30 - Budapesten található.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss